BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: a legrosszabb forgatókönyv is megvalósulhat

David Davis, a brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter kijelentte, hogy amennyiben az Európai Unió nem hajlandó csökkenteni az akár 100 milliárd eurós kilépési számlát, a brit fél egyszerűen fel fog állni a tárgyalóasztaltól.

Micel Barnier uniós megbízott viszont attól tart, hogy a bent maradó tagállamok nem lesznek hajlandóak lemondani erről az összegről, így fennáll a veszélye a rendezetlen kilépésnek, mely beláthatatlan következményekkel járhat – hívta fel a figyelmet reggeli elemzésében az Equilor. Az Egyesült Királyságban június 8-án előrehozott választásokat tartanak, Theresa May szeretné megerősíteni támogatottságát, így a britek részéről a mostani kardcsörtetés a pozíciók erősítését szolgálhatja a tárgyalások megkezdése előtt. (A brit kilépés ára egyébként mintegy hatvan milliárd euróra tehető.)

A német és a francia pénzügyminiszter az európai társasági adók harmonizációját sürgeti. Le Maire francia miniszter szerint az Uniónak alapvető érdeke, hogy összehangolja a tagországok társasági adóztatását, mellyel versenyképesebbé tehetik az Uniót például Nagy-Britanniával szemben, ahol várhatóan jelentős adócsökkentésre kerül sor. La Maire ma találkozik német kollégájával Berlinben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.