BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ronaldo elhagyhatja a Real Madridot a botrány miatt

Elhagyná Cristiano Ronaldo a Real Madridot és egyúttal Spanyolországot az ellene indított adócsalási botrány miatt.

Cristiano Ronaldo elhagyná a Real Madrid labdarúgócsapatát és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt – írta az A Bola című portugál sportnapilap pénteken. A hír szerint Ronaldo már közölte is átigazolási kérését a királyi klubbal. Az újság megbízható forrásra hivatkozva közölte, a 32 éves sztár mélyen kiábrándult az ellene indított eljárás miatt.

Forrás: AFP

A spanyol ügyészség kedden közölte, hogy Cristiano Ronaldo 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt azonban valószínűleg nem kellene letöltenie. Ronaldo, aki az elmúlt idényben spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, jelenleg a nemzeti együttessel a szombaton rajtoló oroszországi Konföderációs Kupára készül.

Mint arról korábban lapunk beszámolt, Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső labdarúgója az amerikai Forbes magazin friss listája szerint. Tavaly június elseje óta 93 millió dollárral lett gazdagabb, ebből a Forbes adatai szerint 58 millió dollár a fizetése, míg a maradék 35 milliót a szponzoraitól zsebelte be a négyszeres aranylabdás. Ronaldo ezzel egymást követő negyedik évben zárt az élen a labdarúgók között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.