BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel örül a Trump-Kim Dzsong Un találkozó létrejöttének

Reménysugárnak nevezte Angela Merkel német kancellár pénteken Donald Trump amerikai és Kim Dzsong Un észak-koreai elnök előző nap bejelentett, tervezett csúcstalálkozóját.

Ez a fejlemény azt jelzi, hogy az egyöntetű nemzetközi fellépésből – beleértve a szankciókat – mindenképpen reménysugár keletkezik – jelentette ki a kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke Münchenben. „Ezen tovább kell dolgozni” – tette hozzá Merkel.

Angela Merkel német kancellár
Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

De természetesen csodálatos lenne, ha feszültségcsökkenés következne. Mert mindannyiunk számára súlyos aggodalmat okozott ez a feszültség az észak-koreai nukleáris programmal - tette hozzá.

Csütörtökön jelentették be Washingtonban, hogy Donald Trump elfogadta Kim Dzsong Un csúcstalálkozóra tett javaslatát. A felek május végéig ülhetnek tárgyalóasztalhoz.

A dél-koreai nemzetbiztonsági tanácsadó szerint Phenjan kész feladni nukleáris programját, az észak-koreai vezető elkötelezett az atomfegyver-mentesítés mellett, és a jövőben tartózkodni fognak a további nukleáris és rakétakísérletektől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.