BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többféle csapadék is érkezik vasárnap

A havazást egyre inkább havas eső, fagyott eső, eső váltja fel, sőt, este, éjszaka nagyobb területen fordulhat elő gyenge ónos eső.

Vasárnap estig északnyugat felől egyre több helyen várható csapadék az OMSZ előrejelzése szerint. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben hó, másutt a havazást nyugat felől egyre inkább havas eső, fagyott eső, eső váltja fel, sőt, este, éjszaka elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen fordulhat elő gyenge ónos eső.

Fotó: AFP/Florian Eckl/dpa

A hajnali óráktól nyugat, délnyugat felől fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de keleten, északkeleten erősen felhős marad az ég, és ott továbbra is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Másutt csapadék már nem valószínű. Szombaton a délnyugati, vasárnap a délkeleti szél megélénkül, vasárnap néhol erős lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a Dunától keletre -2 és +4, a Dunántúlon többnyire 3 és 7 fok között várható, de főként a délnyugati határvidéken ennél enyhébb is lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.