BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Börtönbüntetés is járhat a renitens F1-pilótáknak a Magyar Nagydíjon

A versenyzőket és a csapatok tagjait figyelmeztették, 15 ezer eurós bírságot vagy akár börtönbüntetést is kockáztatnak, ha megszegik a budapesti korlátozásokat.

A Forma-1 versenyzőit és a csapatok tagjait figyelmeztették, 15 ezer eurós bírságot vagy akár börtönbüntetést is kockáztatnak, amennyiben a jövő heti Magyar Nagydíj folyamán megszegik a Budapestre vonatkozó korlátozásokat

- írja a motorsport.com.

A szakportál azzal folytatja, hogy a magyar kormány annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését megakadályozza, bejelentette, hogy a Forma-1 személyzetének – különös tekintettel a brit és az Európai Unión kívüli tagokra – gyakorlatilag vesztegzár alatt kell tevékenykedniük az országban.

Fotó: JOE KLAMAR / POOL / AFP

A motortsport.com-hoz eljuttatott dokumentumban az áll:

Ezek a személyek a tömegközlekedési eszközöket, illetve taxikat sem használhatják. Minden étkezést a szálláshelyükön, vagy a Hungaroring létesítményeiben kell elvégezniük, szabadidejükben pedig a szállásukon kell tartózkodniuk. Amennyiben ezeket a korlátozásokat nem tartják be, a magyar hatóságok büntetőeljárást indíthatnak ellenük, amely végén 15 ezer eurós bírságot, vagy akár börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.