BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb koronavírusos eset a Mercedesnél

A Forma-1-es csapatnak hat munkatársat le is kellett cserélnie a hétvégi versenyre.

A csütörtöki után pénteken újabb koronavírusos esetről számolt be a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, amelynek hat munkatársat le is kellett cserélnie a Nürburgringen sorra kerülő hétvégi Eifel Nagydíjra.

A stuttgarti csapat pénteken közölte, hogy

az Egyesült Királyságból hat tartalék csapattagot utaztattak el Németországba, és nekik kell átvenniük azokat a feladatokat, amelyeket az elkülönített társaik láttak el.

A Mercedes csütörtökön már jelentett egy pozitív esetet, de azonnal hozzátette,

nem a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonról és nem is az istálló másik versenyzőjéről, a finn Valtteri Bottasról van szó.

Ezután került sor egy újabb kör tesztelésre, melynek során egy teszt pozitív eredményt hozott, egy másik pedig nem volt egyértelmű, ezért azt megismétlik. A csapat többi tagja negatív koronavírustesztet produkált.

Fotó: JOE KLAMAR / POOL / AFP

A két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon tíz koronavírusteszt hozott pozitív eredményt, ami az eddigi legtöbb, de ezek mindegyikét a kisegítő személyzet tagjai adták. Az F1 az idény júliusi rajtja óta nagyon szigorú előírások mentén működik minden versenyhétvégén, rengeteg az ellenőrzés, és még a csapatokon belül is korlátozott az átjárás, illetve a kontaktlehetőség.

A versenyzők közül eddig csak Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája kapta el a vírust, ő emiatt két futamot hagyott ki augusztusban.

A Szocsiban két hete rendezett Orosz Nagydíj volt az első július óta, amelyen jelentősebb számú néző volt jelen. A szervezők közlése szerint naponta 30 ezren voltak kíváncsiak a programra.

Hamilton a vasárnapi Eifel Nagydíjon beállíthatja a hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.