BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyarok több mint felét már beoltották

Újabb 213 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Meghalt 41 beteg, és újabb 213 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu.

Az elhunytaké 29 622 főre, a gyógyultaké 675 082 főre emelkedett. Eddig 5 040 222 embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 196 604-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Fotó: Vajda János / MTI

1373 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Jelenleg Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik és AstraZeneca oltás foglalható. A kedden érkezett 334 ezer adagos Pfizer szállítmány egy részét második körös oltásokra lehet felhasználni, 175 ezer adagot pedig első körös oltásra. Ezt részben a kórházi oltópontok hirdetik meg az online időpontfoglalóban, részben a háziorvosok olthatják el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.