BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből

Az ügyészség kétszer fellebbezett ellene, de ezeket a törvényszék végül elutasította.

Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy cégünk tulajdonosa, Bige László 2021. április 28. napjától a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll – olvasható a törvényszék közleményben.

A közlemény idézi, hogy

2021. március 11. napján a védelem indítvánnyal élt a kényszerintézkedés megszüntetése tárgyában, mely védői indokolást a Nyíregyházi Járásbíróság magáévá tette, és 2021. március 24. napján megszüntette a kényszerintézkedést.

Fotó: Balázs Attila / MTI

Az I. fokú határozat ellen az ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének meghosszabbítására a Nyíregyházi Járásbíróság előtt. Ezt az ügyészi indítványt, mint alaptalant, a Nyíregyházi Járásbíróság elutasította. Ez ellen a döntés ellen is fellebbezéssel élt az ügyészség. A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

Bige Lászlót tavaly december 15-én vették őrizetbe, az ügyészég 800 millió forintos vesztegetéssel gyanúsítja az üzletembert,

mivel leértékelten adott el jó minőségű műtrágyát nagykereskedőknek, akik aztán azt piaci áron értékesítették tovább, a hasznon pedig osztoztak a vállalkozóval. Ezzel a saját cégét, a piacon vezető szerepet játszó Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-t károsította meg. A társaság akkor közleményben állt ki az őrizetbe vett tulajdonos-vezető mellett.

A milliárdos üzletember ellen már folyik egy hasonló eljárás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 135 millió forintos vesztegetéssel vádolta meg, és börtönbüntetés kért, amit felfüggesztettel megúszhat, ha elismeri bűnösségét.

Bige László vagyonát 2020-ban 112 milliárd forintra becsülte a 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány, az üzletember ezzel az összeggel a tizedik legvagyonosabb ember lett Magyarországon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.