BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig 4,7 millió Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

A héten újabb, több mint 370 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett.

Eddig 4,7 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán.

Azt írták, hogy a héten újabb,

több mint 370 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Magyarországra, s ez már a huszonötödik szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Fotó: Christof STACHE / AFP

Hozzátették, hogy a Pfizer több mint öt hónapja szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni vakcináját az oltópontokra.

Az első negyedévre leszállított több,

mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnövelte az országba szállítandó vakcina számát: csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag érkezett az országba

– emelték ki.

Kitértek arra is, a Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag koronavírus-vakcinát gyárt és szállít világszerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.