BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oltassanak a terhes nők is

Az Egyesült Államok járványügyi hivatala (CDC) szerint az oltások a terhes nők esetében is biztonságosak, azok beadása nem vezet vetéléshez. A CDC szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint egyik, az országban engedélyezett oltóanyag sem jelent veszélyt.

A CDC korábban nem ajánlotta a terhes nők oltását, ám a mostani elemzés szerint ez nem jár különösebb  veszélyekkel. Az Egyesült Államokban a terhes nők mindössze 23 százaléka van túl az oltáson – írja a Reuters.

Fotó: Fotostand / Schmitt / Fotostand  / dpa Picture-Alliance via AFP

A CDC szerint az Egyesült Államokban sürgősségi engedélyt kapott vakcinák – a Pfizer, a Moderna és a Jansen – egyike sem jelent veszélyt a kismamák egészségére.

A járványügyi hivatal így minden 12 évesnél idősebb ember számára ajánlja az oltás beadatását, köztük a terhes nőknek, a szoptató kismamáknak és azoknak akik szeretnének gyereket vállalni a közeljövőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.