BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett a hétvégi holland tüntetések mérlege: rendőrök és tiltakozók is sérültek

Több mint negyven tüntetőt letartoztattak, hárman vasárnap is kórházban voltak, feltételezhetően rendőrök lőtték meg őket.

Öt rendőr megsérült és legkevesebb negyven tüntetőt letartoztattak azokon az erőszakos koronavírus miatti tiltások ellen zajló megmozdulásokon, amelyekre tegnap este került sor Hollandiában - közölte a Reuters hírügynökség.

Hatósági közlés szerint, három személyt kórházban ápoltak vasárnap, miután a feltételezések szerint meglőtték őket a rendőrök. Korábban a dpa hírügynökség fotók alapján azt írta, hogy legalább egy meglőtt ember feküdt a földön, míg más hírek szerint hét ember sebesült meg a rendőri lövésektől. A tiltakozók előzőleg autókat gyújtottak fel, tűzijátékokat gyújtottak meg, kövekkel dobálták a rendőröket, tűzoltókat. A hatóságok húsz embert őrizetbe vettek.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.