BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A NATO kiberegyüttműködési megállapodást köt Ukrajnával

Péntekre virradóan az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát is kibertámadás érte.

A NATO a következő napokban együttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával a kibervédelem megerősítése érdekében – jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteki sajtóközleményében.

Stoltenberg a közleményben elítélte, hogy péntekre virradóra ismeretlenek feltörték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát. Megerősítette, hogy a NATO kiberszakértői támogatják az ukrán hatóságokat a nyomozásban. 

Az együttműködési megállapodás értelmében a NATO hozzáférést nyújt Ukrajnának a rosszindulatú szoftverekkel kapcsolatos információmegosztó platformjához

 – áll Stoltenberg közleményében.  

Fotó: Shutterstock

A kibertámadás az ukrán külügyminisztérium, az energetikai, a sport- és az agrárminisztérium, az oktatási minisztérium, valamint az állami katasztrófavédelem honlapját érintette. A Covid-igazolásokat is tartalmazó internetes portál sem elérhető, ugyanakkor a hozzá tartozó alkalmazás működik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.