Az Európai Bizottság határozata értelmében nyártól a gyártók nem adhatnak hozzá titán-dioxidot (E171) az általuk előállított élelmiszertermékekhez.
Az uniós bizottság döntését az indokolta, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tavaly május elején közzétett szakvéleményében arra a következtetésre jutott, hogy a titán-dioxid már nem tekinthető elég biztonságosnak ahhoz, hogy a vegyületet élelmiszer-adalékanyagként használják.
Az Európai Bizottság határozatát a titán-dioxid élelmiszer-adalékanyagként alkalmazásának betiltásáról az uniós tagállamok egyhangúlag támogatták.
Az adalékanyagot különböző élelmiszerek, többek közt pékáruk, szendvicskrémek, levesek, szószok, salátaöntetek, illetve étrend-kiegészítők fehérre színezésére használják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.