BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már egy hónapja küzd az életéért Csollány Szilveszter

Egy hónapja érkeztek a hírek, hogy lélegeztetőgépre került az olimpiai bajnok.

Az egykori olimpiai bajnok tornász Csollány Szilveszter még novemberben került kórházba a koronavírus-fertőzés miatt, majd december 6-án már arról érkeztek hírek, hogy intenzív osztályon ápolják. A Sydneyben aranyérmet nyerő 51 éves sportolót Sopronból mentővel kellett a budapesti Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállítani, jelenleg is ott kezelik – írja a Blikk.

Az állapotáról a család semmit sem közöl, csak azt lehet tudni, hogy az továbbra is válságos, állítólag egy speciális lélegeztetőgépen van. A tüdejéből folyamatos szívják le a váladékot.

Fotó: Nemzeti Sport

A sportoló betegsége előtt Facebook-oldalán több oltásellenes posztot is megosztott, ám mivel Ausztriában dolgozott, ahol megkövetelték tőle a védettséget, ezért mégis felvette az oltást. Dr. Letoha Tamás kutatóorvos szerint az olimpikon Janssent kapott, de csak két héttel a kórházba kerülése előtt, így a betegséget még a védettség kialakulása előtt kapta el.

Letoha azt is elmondta, hogy a sportoló azért került a Korányiba, mert el tudta intézni, hogy ne az antikoagulációs terápiával, 25 százalékos halálozást produkáló kezelés helyett az ország legjobb koronavírus-orvosaitól kapjon kezelést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.