BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Elon Musk gépét követő fiatal végre állásajánlatot kapott

Egy floridai tinédzser fejlesztésének köszönhetően világ leggazdagabbjainak a magánrepülőgépeit az interneten bárki követheti. 

A 19 éves Jack Sweeney az utakat Twitteren is követi, minden híres üzletember esetében külön fiókról, így Elon Musk utazásai is nyilvánosak lettek, azonban a milliárdosnak ez nem nyerte el a tetszését, ezért először ötezer dollárt ajánlott a fiatalembernek. 

Az ElonJet fiók több mint 200 ezer követőt szerzett, mióta több lap is beszámolt Musk és a tinédzser között folytatott közvetlen üzenetváltásról.

Sweeney később 50 ezer dollárt kért, hogy abból egyetemi tanulmányait finanszírozza, és hogy esetlegesen egy Tesla Model 3-at tudjon venni.Ezek után Musk arról írt, nem tetszik neki az ötlet. 

Fotó: ROBYN BECK / AFP

Sweeney ekkor felajánlotta, hogy esetleg gyakornokként dolgozna Musk valamelyik cégénél, ám erre már nem érkezett válasz.

A tinédzser a New York Postnak elárulta, hogy 

a Stratos Jet Charters nevű orlandói székhelyű charterjáratokat szolgáltató magáncég kereste meg, hogy csatlakozzon a fejlesztőcsapatához. 

A Stratos az ágazatban a Wheels Up, a NetJets és más magánrepülőgép szolgáltatásokkal is versenyez.

„Elég klassz volt. Ők a floridai egyetem öregdiákjai, szóval ez elég érdekes” – mondta Sweeney a Postnak. Hozzátette, hogy 

egyelőre nem biztos, hogy elfogadja-e az ajánlatot, tekintettel egyéb kötelezettségeire. 

Az egyetemista megjegyezte, hogy már részmunkaidős alkalmazásfejlesztőként dolgozik az UberJetsnél, egy másik magán chartercégnél.

A Stratos vezérigazgatója a lapnak megerősítette, hogy felvette a kapcsolatot Sweeney-vel. Joel Thomas azt mondta a The Postnak, hogy az egyetemista „megmutatta kreativitását” a  fiókok létrehozásával. Sweeney valós idejű repüléskövetési adatokkal kapcsolatos ismerete segítheti a Stratost abban, hogy „hatékonyabban kapjon információkat a szállítókról, és pontosabban megjósolja a repülési időket” – tette hozzá.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.