BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin asztala és a magyar ellenzék esete

Az ellenzék megint kapufára lőtte a lasztit: ugyanannál a hosszú asztalnál fogadta Putyin Macront, mint Orbán Viktort - hívta fel cikkében a figyelmet a Mandiner. 

Az ellenzék azért (is) kritizálta az Orbán Viktor-Vlagyimir Putyin találkozót, mert hatalmas asztalhoz ültek. Szabó Tímea például azt vezette le, hogy mivel Putyin egy másik asztal mellett közelebb ült az argentin elnökhöz, mint Orbán Viktorhoz,

így a magyar miniszterelnök „még Putyinnál is csak az alattvalói szinten helyezkedik el”.

De számos ellenzéki műsorban elemezték ki baloldali megmondóemberek, hogy ez miért minősült a magyar miniszterelnök megalázásának – például a Szabadsajtó Klubban, a Kötöttfogásban, vagy az Öt-ben.

Pár nappal később, Emmanuel Macron, az ENSZ BT-tag és atomhatalom Franciaország elnöke ugyanahhoz az asztalhoz ült le Putyinnal, az ukrán-orosz konfliktusról tárgyalni.

Fotó: Sputnik via AFP

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.