BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét előrendelhető a Tesla Roadster

Az viszont még nem tudni, hogy a vásárlóknak pontosan mennyit kell majd fizetniük a végén.

Ismét foglalhatók a Tesla Roadster modelljei, melyeket a nemrég megnyílt texasi Giga Texasban gyártanak majd jövő évtől – írja az electrive.com. Az viszont továbbra sem világos, hogy a vásárlóknak pontosan mennyit kell majd fizetniük a végén.

Fotó: SUZANNE CORDEIRO / AFP

Az Egyesült Államokban a vásárláshoz kétszer kell előleget fizetni: 5000 dollárt közvetlenül a megrendeléskor, 45 000 dollárt pedig tíz napon belül kell átutalni. „A foglalások csak a banki átutalás beérkezése után érvényesek” – mondja a Tesla.

Németországban ugyanez az eljárás, de az árak eltérnek: 4000 eurót kell fizetni hitelkártyával közvetlenül az előrendeléskor, majd tíz napon belül 39 000 eurót kell átutalni a Teslának. Ezzel a teljes előleg az USA-ban 50 000 dollárra, azaz 46 200 eurónak megfelelő összegre rúg, míg Európában csak 43 000 eurót kell fizetni. Kínában 332 000 jüan (48 200 euró) előleg befizetése után lehet előrendelni.

Látványos drónvideóval nézhet be a legújabb Tesla-gyárba

Március végén elkezdődött a termelés a németországi Grünheidében épített Tesla-gyárban, az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai üzemében, melyet látványos drónvideó segítségével járhat be.

Hogy végül mennyibe fog kerülni a Roadster 2, az az előrendelői oldalakról sem derül ki.

Amikor a Tesla 2017-ben bemutatta a Roadster második generációját, a Founders Edition 250 000 dollárért volt előrendelhető – de akkor a teljes összeget egyben kellett átutalni.

Az április elején megnyitott Giga Texasban jelenleg a Model Y készül, de a megnyitón Musk elmondta, hogy 2023-ban a Cybertruck, a Semi és a Roadster gyártása is sorra fog kerülni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.