BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz–ukrán háború 537. napja – friss hírek

Destruction in Odessa by Russian attackJuly 24, 2023: ARussian attack on the city of Odessa left various structural damages in residencial areas and in old Orthodox cathedral. The Day After The Rocket Attack In Odessa, Ukraine July , 2023
Összefoglaló:

Odesszát éjszaka orosz drón- és rakétatámadásoknak érték, aminek következtében legalább hárman megsérültek. A lezuhanó rakétaszilánkok miatt tűz ütött ki – közölte a Fekete-tenger partján fekvő régió kormányzója, Oleh Kiper. 

Aftermath of Russian attack on Izmail
Fotó: Northfoto (illusztráció)

Az épületek ablakai betörtek a robbanásoktól

– írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A törmelékek megrongálták az egyik oktatási intézmény kollégiumát, egy lakóépületet és egy szupermarketet

– tette hozzá a kormányzó. A szupermarket három alkalmazottja megsérült, közülük kettőt kórházba szállítottak.
 Az ukrán fegyveres erők déli parancsnoksága közölte, hogy légvédelmi erői megsemmisítették mind a 15 drónt és nyolc Kalibr típusú tengeri rakétát, amelyeket Oroszország indított a kikötőre.

A közeli Mikolajiv kikötőváros is célpont volt, egész éjjel légiriadó volt – írja a The Guardian. Odesszát, Ukrajna legnagyobb kikötőjét és haditengerészeti támaszpontját többször érte rakéta- és dróntámadás, amióta Moszkva a múlt hónapban felmondta a gabonaegyezményt, amely lehetővé tette, hogy Ukrajna kikötőiből biztonságosan lehessen gabonát szállítani. 

Ukrajna szándékos támadásnak és kalózkodásnak nevezte azt, hogy az oroszok vasárnap, figyelmeztető lövések leadása után, felszálltak egy teherhajóra a Fekete-tengeren, hogy átvizsgálhassák.

Oroszország védelmi minisztériuma újabb dróntámadásról számolt be vasárnap Belgorod nyugati régiója ellen, valamint ágyúzásokról az északi Kurszk régióban, mindkét terület határos Ukrajnával. Közben az ukrán hadsereg „részsikert” ért el a déli fronton, a Zaporizzsja melletti Robotyne faluban, ahol elemzők szerint még a csekély nyereség is jelentős lehet, noha igazából ez a terület még messze van az oroszok fő védekezési vonalától. Folytatódnak Ukrajna erőfeszítései az Azovi-tengerre való lenyomulásra, heves harcokkal a frontvonalak mentén.


 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.