BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz–ukrán háború 538. napja – friss hírek

null
Összefoglaló:

A Bahmutot és Szoledárt ostromló ukrán zászlóaljakat kereste fel hétfő este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki ismét kilátogatott a frontra. Az államfő többek között buzdította katonáit, miközben tanácsadója, Mihajlo Podoljak kicsit odaszúrt az ellentámadás lassúságát kritizálóknak is. Podoljak szerint óvatosnak kell lenniük, és előbb az oroszok utánpótlásait kell megsemmisíteniük, hogy ezzel minimalizálják a saját veszteségeiket a rohamoknál. 

Zelenszkij ukrán elnök a fronton. Fotó: AFP

Közben Oroszország tovább folytatta Ukrajna bombázását: a harkivi régióban két települést is rakétákkal lőttek. Moszkva arról számolt be, hogy ukrán drónokat semmisítettek meg Belgorod régióban. A fronton keleten az oroszok, nyugaton pedig az ukránok állnak jobban: Kupjanszk környékén egyre intenzívebben támadnak az orosz erők, miközben Bahmut és Herszon környékén folyamatosan területeket veszítenek. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.