BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kurszki atomerőmű közelében mért dróncsapást Ukrajna, de azt mondják, nincs veszély

A reakornak helyet adó Kurcsatov városát érte csapás, de az erőmű zavartalanul üzemel.

A Kurcsatovban található Kurszk atomerőmű zavartalanul üzemel a várost ért ukrán dróntámadás ellenére – közölte Telegram oldalán az atomerőmű sajtószolgálata, amely szerint a háttérsugárzás is a természetes szinten van a térségben.

View,To,The,Bridge,And,Kursk,Nuclear,Power,PlantView to the bridge and Kursk Nuclear Power Plant
Fotó: Vladimir Mulder

Korábban a Kurszk régió kormányzója, Roman Sztarovoit arról beszélt, hogy Kurcsatovot ukrán dróntámadás érte, a robotrepülő egy nem lakóépületet talált el, némileg megrongálva annak homlokzatát – jelenti a RIA Novosztyi. Áldozatokat nem említettek. 

A reaktor mintegy 70 kilométerre található az ukrán határtól, miközben Ukrajna egyre gyakrabban céloz drónokkal közép-oroszországi területeket. Tavaly április 11. óta Kurszk régióban sárga terrorfenyegetettségi jelzést vezettek be az orosz hatóságok.

Mindenesetre ezzel a támadással új nukleáris veszélyforrás került fel a keleten folyó háború és Európa térképére. Korábban a zaporizzsjai atomerőmű körül folyó összetűzések keltettek félelmeket, emlékeztetve a majdnem négy évtizeddel ezelőtt történt csernobili tragédiára, amely a kontinens egészére kihatott. 

Már két fronton sikerült áttörni az ukránoknak, lendületet vett az ellentámadás

Miközben az ukrán erők tovább haladnak Melitopol felé, az ukrán védelmi minisztérium arról adott ki közleményt, hogy Bahmutnál is sikerült áttörni az orosz védelmet. Ez azt jelentheti, hogy két ponton is felszakadt a front.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.