BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégsem indulhatnak oroszok és fehéroroszok az Ázsia Játékokon

Az előzetes elképzelésekkel ellentétben szeptember 23. és október 8. között mégsem lesznek Hangcsouban az orosz és fehérorosz sportolók.

Több médium is azt közölte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint 

a projekt technikai okok miatt nem kivitelezhető.

Így a két ország versenyzőinek nem lesz lehetőségük Kínában kvótát gyűjteni a jövő évi, párizsi ötkarikás játékokra.

Sport,Backgrounds.,Sprinter,Starting,On,The,Sport,Arena.,Dramatic,Image.
Fotó: Shutterstock

Az Ázsiai Olimpiai Bizottság (OCA) korábban zöld jelzést adott maximum 500 orosz és fehérorosz sportoló indulásához. A terv az volt, hogy semlegesként vehetnek részt a versenyeken, s érmet ugyan nem szerezhetnek, de az olimpiai kvalifikáció szempontjából számít az eredményük. Az OCA most a NOB-ra hivatkozva szűkszavúan annyit közölt: a két ország képviselői nem lesznek ott Hangcsouban. 

Október előtt nem döntenek az oroszok olimpiai részvételéről

Az indiai Mumbaiban, egy kerekasztal-beszélgetésen határozhat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az orosz és fehérorosz sportolók részvételéről a 2024-es franciaországi olimpián. A NOB elnöke, Thomas Bach szerint nem szabad a sportolókat az országaik tetteiért büntetni.

Az Ukrajna ellen folytatott háborúja miatt Oroszország továbbra is ki van zárva számos sporteseményről, a tiltás a beavatkozást támogató Fehéroroszországra is vonatkozik. Hogy a két ország sportolói ott lehetnek-e jövőre Párizsban, arról később dönt a NOB. 


  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.