BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Judit volt férje másfél millió forinttal támogatná az esztergomi robbantás áldozatának családját

Egy Facebookon indult árverés bevételét ajánlották fel az esztergomi robbantásban elhunyt Kónya Gábor Lajos főhadnagy családjának. Az árverésen a Bayern München világbajnok játékosának, Thomas Müllernek a mezére lehet licitálni. A mez Müller mellett majdnem az egész bajor csapat aláírta, illetve a klub magyar másodedzőjének Lőw Zsoltnak a szignója is szerepel rajta. Az október 25-ig tartó licitet Varga Judit volt férje, Magyar Péter vezeti.

Varga Judit volt férje, Magyar Péter másfél millió forintot ajánlhat fel az esztergomi robbantásban elhunyt Kónya Gábor családjának.

A Facebookon indult egy árverés, amelyen pénzt gyűjtenek Kónya Gábor özvegyének és két gyermekének. A licit tárgya Thomas Müller világbajnok német válogatott labdarúgó, az FC Bayern München játékosa által dedikált mez, amelyet Müller mellett majdnem az egész csapat, illetve Lőw Zsolt másodedző is aláírt. A mezért kapott összeget teljes egészében felajánlják Kónya családjának. Az árverést elindító Dajcsin Tibor a posztban azt is tudatta, hogy a mez dedikálásában Lőw Zsolt volt a segítségükre.

A licit 2023. október 25. este nyolc óráig tart, a mez kikiáltási ára pedig 30 ezer forint volt. Müller mezére a poszt alatti kommentszekcióban lehetett licitálni, és az elmúlt 17 órában kilenc felajánlás érkezett rá.

A licitet Magyar Péter vezeti 1 500 000 forinttal

írta meg a Blikk.

Magyar Péter a volt igazságügyminiszter, Varga Judit férje.

A Viszkis szomszédja volt az esztergomi robbantó

A környéken agresszív bajkeverőnek ismerték azt a férfit, aki felrobbantott egy gázpalackot esztergomi otthonában, ezzel magával és egy rendőrrel is végezve. Kiderült, hogy a robbantó szomszédja nem más, mint a hírhedt egykori bankrabló, a Viszkis. Ambrus Attila elmondta, hogy a szomszédja nem volt beszámítható, és csak idő kérdése volt, hogy nagy bajt okozzon.

 

Az esztergomi robbantás

Szeptember 20-án a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ emberei kiszálltak egy férfi házához, hogy az illetőt őrizetbe vegyék. Mivel fennállt a veszélye, hogy a férfi öngyilkosságot követ el, a rendőrök a házat körbevéve tárgyalással próbálták rábeszélni, hogy önként adja fel magát. A tárgyalás négy és fél órán át tartott, majd elrendelték, hogy a TEK emberei hatoljanak be a házba és fogják el a férfit. Amikor berúgták az ajtót, a férfi egy flexszel belevágott egy gázpalackba, ami felrobbant. A robbanásban Kónya Gábor életét vesztette, további nyolc rendőr és tűzoltó megsebesült.

Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst a belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította. Emellett Kónyát, aki a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettese volt, főhadnaggyá nevezték ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.