BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikai romboló lőtt le Izrael felé tartó rakétákat

Rakétákat és drónokat is elfogott egy amerikai hadihajó a térségben.

Több olyan rakétát és drónt lőtt le egy amerikai romboló a Vörös-tengeren, melyek izraeli célpontok felé tarthattak – jelentette be csütörtökön az amerikai hadügyminisztérium szóvivője.

Paul Ryder sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy biztosan nem tudni, hogy mi lehetett a rakéták célja, ám azt igen, hogy Jemenből lőtték ki őket és északnak tartottak a Vörös-tenger mentén.

Fotó: AFP

Amerikai tisztségviselők nem sokkal korábban azt közölték, hogy 

a Carney nevű amerikai romboló Jemen térségében elfogott több lövedéket, melyek célpontja azonban nem a hadihajó volt.

Az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók támogatásukról biztosították a palesztinokat és megfenyegették Izraelt. Nem meglepő tehát, hogy a térségbe vezényelt amerikai erők fokozott készültségben vannak.

Az izraeli háború kirobbanása után a múlt héten jelentős haditengerészeti erőket vezényelt a térségbe a múlt héten, ideértve két repülőgép-hordozót, valamint a kísérőhajókat és csaknem kétezer tengerészgyalogost.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.