BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Israeli airstrikes continue on the 23rd day in Gaza

Betörtek az ENSZ raktáraiba a gázaiak

A túléléshez alapvetően fontos cikkeket vittek el.

Több ezer gázai hatolt be az ENSZ palesztin menekültek ellátásért felelős szervezetének (UNRWA) raktáraiba és elosztó központjaiba, ahonnan lisztet és a túléléshez szükséges egyéb alapvető fontosságú cikkeket vittek el.

Israeli airstrikes continue on the 23rd day in Gaza
Fotó: Anadolu /AFP

„Aggasztó jel, hogy a polgári rend kezd felbomlani háromheti háború és Gáza elleni szigorú ostrom után. Az emberek rettegnek, frusztráltak és kétségbeesettek. 

A feszültséget és a félelmet csak növelte, hogy megszakadt a telefonszolgáltatás” – tudatta közleményében az UNRWA.

A BBC tudósítása szerint utóbbi esetében kezd normalizálódni a helyzet, egynapos szinte teljes szünet után lassan ismét helyreáll a telefon- és internet-szolgáltatás a Gázai övezetben.

Az UNRWA vasárnapi közleményéből nem derül ki, hogy pontosan mely raktárakat és elosztó központokat fosztottak ki, sem pedig az, hogy ez mikor történt. Az AFP felvételein azonban látszik, ahogy szombaton az övezet déli részén található Deir el-Balah elosztó központjából palesztinok liszteszsákokat visznek el. Martin Griffiths, az ENSZ humanitárius vezetője azonban csütörtökön figyelmeztetett, hogy a segély „alig csordogált” Gázában múlt héten, miközben intenzívebbé váltak az izraeli bombázások. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.