BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Palestinian,Hamas,Militants,Take,Part,In,An,Anti-israel,Military,Show

Egy nyolcvanöt éves és egy hetvennyolc éves női túszt engedett szabadon a Hamász – videó

A két idős asszonyt korábban az otthonukból, a Gázai övezet szomszédságában lévő kibucból hurcolták el. A Hamász bejelentette, hogy Katar és Egyiptom közvetítésével humanitárius okokból szabadon bocsátják őket.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet bejelentette két újabb női túsz szabadon engedését hétfő este – közölte az izraeli média. 

A Hamász bejelentette, hogy 

Katar és Egyiptom közvetítésével humanitárius okokból két további elrabolt személyt bocsátott szabadon. A bejelentést Izraelben hivatalosan megerősítették. 

Az izraeli hatóságok hétfőig kétszázhuszonkét családot értesítettek arról, hogy a Hamász október 7-én végrehajtott terrortámadása során a Gázai övezetbe hurcolta szeretteiket. 

Az elengedés pillanatát több iszlamista propagandaoldalon nyilvánossá is tették:

Szabadon engedték a nyolcvanötéves Jocheved Lifsicet, akinek férje, Oded Lifsic a Hamász fogságában maradt, és a hetvennyolc éves Nurit Kufert, akinek férjét, Amiram Kufert szintén elhurcolták, és őt sem engedték szabadon. 

Mindkét asszonyt otthonukból, a Gázai övezet szomszédságában lévő Nir Óz kibucból vitték a terrortámadás napján a Gázai övezetbe. Az idős asszonyok az izraeli közszolgálati televízió értesülése szerint holokauszt-túlélők, és állandóan gyógyszerek szedésére szorulnak, amelyekhez elrablásuk óta nem jutottak hozzá. 

A túszok kiszabadításáról és a gázai hadműveletről tárgyalt Biden és Netanjáhú

A Gázai övezetbe hurcolt amerikai túszokról és az övezet palesztin civiljeinek nyújtott humanitárius segélyekről egyeztetett Joe Biden amerikai elnök és Benjamín Netanjáhú izraeli miniszterelnök telefonbeszélgetésén.

 

Címlapkép: Shutterstock

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.