BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ISIS-terroristákat tartóztattak le az olasz hatóságok

A terrorellenes készültség Európa-szerte nő, ami eredményekkel is jár.

Az olasz hatóságok kedd hajnalban letartóztattak két férfit, akik az Iszlám Államnak (ISIS) végeztek online toborzó tevékenységet. Ez rávilágít az Európa-szerte elharapózó terrorizmusra, miután a múlt héten Franciaországban, hétfőn pedig Belgiumban történt iszlamista támadás a palesztin–izraeli háború árnyékában.

Verona,,Italy,-,July,,27,,2019:,Police,Car,In,Verona,
Fotó: Dmitrij Verescsagin 

A milánói ügyészség vezetésével dolgozó rendőrök egy egyiptomi és egy egyiptomi származású olasz állampolgárt vettek őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy az ISIS tagjai – írja a Financial Times, hozzátéve, hogy a vádak között szerepel a terrorszervezet propagandájának finanszírozása és más dzsihadista kezdeményezések támogatása is.

A hétfői brüsszeli terrortámadás elkövetője egy videóban azt állította, hogy az ISIS nevében lőtte le áldozatait, a Belgium–Svédország Eb-selejtezőre érkező svéd szurkolókat. Tettét feltehetően a svédországi Korán-égetések motiválták.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.