BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli háború: applikáció segít szállást találni a menekülő zsidó családoknak

Egy alkalmazás felhasználói földrajzi elhelyezkedésre, a befogadandó személyek számára is rákereshetnek vagy arra is, hogy rakétatűz esetén milyen óvóhely áll rendelkezésre.

Az ország déli részén élő izraeli családok tízezrei kerestek menedéket a Hamász Gázai övezetből indított rakétái elől – írja a Zsido.com. Az oldal beszámolt arról, hogy a háborús erőfeszítésekhez csatlakozva egy izraeli technológiai vállalat új online platformot hozott létre, így segítvén az evakuált családoknak biztonságos helyet találni.

izrael zászló
Fotó: Shutterstock

Az oldal kiemelte, hogy eközben már az ország északi részén élők is elhagyják otthonaikat, mivel a libanoni székhelyű Hezbollah terrorcsoport, valamint libanoni és szíriai palesztin csoportok szintén elkezdték lőni az izraeli polgári lakosságot a határon túlról. Az izraeli kormány mintegy 50 ezer szállodai szobát bocsátott rendelkezésre az otthonaik elhagyására kényszerült polgárok elhelyezésére, de ez nem elegendő ahhoz, hogy mindannyiukat el tudják látni.

A Safe Zone platform összeköti az otthonukat elhagyni kényszerülő izraelieket a potenciális vendéglátókkal, akik hajlandóak ingyen befogadni őket saját otthonukban vagy más szálláshelyeken.

Az alkalmazást a technológiai vállalat vezérigazgatója kezdeményezte, aki egy önkéntesekből álló csoporttal együtt dolgozott.

Az ENSZ előtt is tisztázni akarja magát Izrael a kilőtt gázai kórház ügyében

Joe Biden amerikai elnök szerint a Pentagon információira alapozta kijelentését, hogy a gázai kórházat nem az izraeli katonaság lőtte ki, az izraeli külügyminiszter pedig bejelentette, hogy konkrét bizonyítékokat fog bemutatni az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén arról, hogy az iszlám dzsihád eltévedt rakétája találta el a kórházat.

Láttuk, hogy az emberek a közösségi médiában kérdezgették, hogy valaki befogadná-e őket. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt rendezettebb módon fogjuk csinálni, és így építettük fel a platformot, amely mára az ország legnagyobb ilyen felületévé, platformjává vált

– mondta a lapnak a névtelenséget kérő szakember.

Az alkalmazás felhasználói olyan kritériumok alapján kereshetnek szállást, mint például a földrajzi elhelyezkedés, a befogadandó személyek száma, az, hogy hozhatnak-e háziállatot, és még az is, hogy rakétatűz esetén milyen óvóhely áll rendelkezésre. A vezérigazgató szerint néhány szálloda, ifjúsági szálló, sőt önkormányzat is felkarolta a kezdeményezést, és a platformot arra használja, hogy a rászorulóknak szállást kínáljon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.