BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közeledő veszély: az Egyesült Államok másodjára is felszólította az állampolgárait, hogy hagyják el Libanont

Az Egyesült Államok nem tudja garantálni az amerikaiak biztonságát Libanonban.

Az USA bejrúti nagykövetsége közölte, hogy a külügyminisztérium azt javasolja: 

A Libanonban tartózkodó amerikai állampolgárok most induljanak el, amíg a kereskedelmi járatok elérhetők a kiszámíthatatlan biztonsági helyzet ellenére.

 

Kongatják a vészharangot az amerikaiak: „Hagyjátok el Libanont!”
Fotó: AFP

A felszólítást szombat reggel tették közzé az Egyesült Államok libanoni nagykövetségének a Twitter-oldalán. A poszt úgy fogalmaz, hogy 

nincs arra garancia, hogy az Egyesült Államok kormánya képes lesz a válsághelyzetben evakuálni a magánszemélyeket és a családtagjaikat.  

Korábban már figyelmeztette az USA az állampolgárait, hogy hagyják el Libanont. Október 16-án az amerikai követség e-mailben arra kérte az országban tartózkodó polgárait, hogy

Nagy-Britannia szintén arra szólította fel az állampolgárait, hogy amíg tehetik, hagyják el a közel-keleti országot, miután a feszültség fokozódik a Hezbollah és Izrael között. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.