BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Tatarstan,,Russia.,October,10,,2022.,Mobilized,Russian,Soldiers,Undergo,Combat
Tatarstan, Russia. October 10, 2022. Mobilized Russian soldiers undergo combat training at the training ground. Soldiers in battle uniforms

Oroszország új hadtestet állít fel jövőre

Dmitrij Medvegyev szerint idén, az év eleje óta közel 385 ezer ember lépett katonai szolgálatba, közülük 305 ezer szerződéses katona, mintegy 80 ezer pedig önkéntes.

Oroszország jövőre növelni fogja a fegyveres erőinek létszámát: egy új hadtest, hét hadosztály, 19 dandár, 49 ezred és egy flottilla felállítása van tervben – közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a testület szerdai moszkvai ülésén.

Tatarstan,,Russia.,October,10,,2022.,Mobilized,Russian,Soldiers,Undergo,Combat
Tatarstan, Russia. October 10, 2022. Mobilized Russian soldiers undergo combat training at the training ground. Soldiers in battle uniforms
Fotó: Shutterstock

Államunk függetlenségének és biztonságának hatékony védelme érdekében intézkedések együttesét fogjuk meghozni a fegyveres erők bővítése, létszámának növelése és megerősítése érdekében

– jelentette ki a politikus. Medvegyev azt hangoztatta, hogy a világban és Oroszország körül továbbra is feszült a helyzet. Ez a megállapítás, mint mondta az ukrajnai háború övezetére és a szomszédos országokra, ahol a NATO folyamatosan növeli katonai potenciálját, egyaránt érvényes. A volt állam- és kormányfő elmondta: Vlagyimir Putyin elnök úgy döntött, hogy 2024-ben folytatja a hadsereg szerződéses katonákkal való feltöltését. 

Szerinte az általa személyesen irányított toborzást elősegíti a hazafias szellem és az oroszoknak az a vágya, hogy megvédjék hazájukat. Medvegyev közölte: idén, az év eleje óta közel 385 ezer ember lépett katonai szolgálatba, közülük 305 ezer szerződéses katona, mintegy 80 ezer pedig önkéntes. A politikus szerint naponta több mint 1600-an szerződnek a hadsereghez.

Kiderült, mennyiért toboroz női mesterlövészeket az orosz hadsereg

Bár korábban az orosz hadsereg toborzóvideói a katonáskodás férfias voltát domborították ki, egy helyi független portál szerint már nőket is toboroznak, méghozzá harci feladatokra. A mesterlövész és drónkezelő szerepeket az orosz hadügyminisztérium által irányított zsoldoscsapat, a Redut „Farkas” zászlóaljába  várják, mégpedig havi 222 ezer rubelért (850 ezer forint), de aki megsebesül közülük a harctéren, az további, akár 3 millió rubeles (11,5 millió forint) kompenzációt is kaphat. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.