BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb palesztin rakéták hullottak Izraelre

Palesztin fegyveresek újabb rakétákat lőttek ki izraeli településekre, a WHO segélyszállítmánya eközben indulásra készen áll Gázába.

A Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai újabb rakétákat lőttek ki izraeli településekre – közölte az izraeli hadsereg csütörtökön. 

Rockets are fired from the southern Gaza Strip toward Israel on October 19, 2023. Thousands of people, both Israeli and Palestinians have died since October 7, 2023, after Palestinian Hamas militants based in the Gaza Strip, entered southern Israel in a surprise attack leading Israel to declare war on Hamas in Gaza on October 8. (Photo by SAID KHATIB / AFP)
Fotó: Szaid Katib / AFP

Askelónban és más, a határhoz közeli városokban is megszólaltak a csapásra figyelmeztető szirénák. Ezt megelőzően az övezetből tizenöt órája nem érkezett újabb rakétatámadásról szóló jelentés. 

A háború október 7-i kezdete óta a palesztin fegyveresek rakéták ezreit lőtték ki Izraelre a Gázai övezetből, több mint 1400 ember halálát okozva. Az ezek megtorlásául Izrael által indított légitámadásokban az övezetben eddig 3500-an haltak meg palesztin közlés szerint.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eközben arról számolt be, hogy öt teherautónyi orvosi felszerelés áll készenlétben a Gáza és Egyiptom közötti határon, egyúttal üdvözölte Izrael bejelentését, hogy nem akadályozza a segélyek bejutását a palesztin területre.

A teherautóink megrakodva és indulásra készen állnak

– mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón. Reményét fejezte ki, hogy a szállítmányokat az átkelő megnyitása után, remélhetőleg holnap, azonnal leszállítják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.