BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Uri Geller élőben közvetített egy izraeli légiriadót – videó

Ha megszólalnak Izraelben a légvédelmi szirénák, mindenkinek a földre kell feküdnie. Uri Geller éppen az utcán sétált, amikor riasztották az embereket.

A Tel-Avivban élő magyar származású mentalista éppen többedmagával sétált az utcán, amikor megszólaltak a légvédelmi szirénák, és abban a pillanatban mindenki a földre vetette magát. 

Fotó: Carl Court

„Kint vagyok az utcán, a mindennapi rutinomat végeztem a feleségemmel, a sógorommal, valamint barátommal, Raffi Berggel, aki az Egyesült Királyságból látogatott el hozzánk. 

Nézzék meg, mi történik, ha rakétatámadás érne minket

– írta Uri Geller a Facebook-oldalára.

„Ez állandóan így van, minden nap megtörténik ez a mindössze néhány másodperces figyelmeztetés. 

A rakéták nem válogatnak. Emberek haltak meg és sebesültek meg az ilyen típusú támadásokban. 

Nemcsak a Hamász, és az ISIS tagjai mészárolnak le és rabolnak el ártatlan izraeli civileket, hanem a rakéták is megpróbálnak megölni minket”  – fogalmazott. 

A palesztin térségből indított lövedékek nagy részét a Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rakétarendszer elfogja, ennek ellenére szórványosan jelentettek becsapódásokat a zsidó állam területéről. A hivatalos adatok szerint a kilőtt rakéták mintegy 90 százalékát tudják semlegesíteni.  

Mi az az izraeli Vaskupola, és hogyan működik?

A Hamász több ezer rakétát lőtt ki Izraelre a indult invázió során, és azóta is támadja az országot. Azonban Izraelt a világ talán legfejlettebb rakétavédelmi rendszere, a Vaskupola védi, ami 2011 óta az Izraelre kilőtt rakéták kilencven százalékát hatástalanította. Mi az a Vaskupola? Hogyan működik és mennyire hatékony? Ennek jártunk utána.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.