BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Videót tett közzé a Hamász ezzel a címmel: Mi vár rád, ha belépsz Gázába?

Fenyegető videót tett közzé a Hamász. Izrael felkészült a szárazföldi támadásra.

A Hamász kiadott egy videót Mi vár rád, ha belépsz Gázába? címmel, egyértelműen fenyegetve az izraeli védelmi erőket. Egyes források szerint a bejegyzést az al- Kasszám brigád tette közzé.

Mint megírtuk, tegnap lejárt a palesztinok kiürítésének határideje Gáza északi részéből. Az izraeli hatóságok felülvizsgálták a határidőt, és ma közép-európai idő szerint 13:00 (helyi idő szerint 16:00) óráig hagyták az embereket menekülni. Mint az izraeli hadsereg hivatalos képviselője tisztázta, az Izraeli Védelmi Erők nem lő a Gázai övezettől északról délre tartó útvonalakra moszkvai idő szerint 10:00 és 13:00 óra között. Több mint egymillió embert felszólítottak, hogy két biztonságos folyosón hagyják el a területet a Hamász, a palesztin fegyveres csoport elleni várható izraeli szárazföldi támadást megelőzően.

Fotó: AFP

Jeleneg a Gáza déli részén található átkelő az egyetlen kivezető út a területről, a Hamász ellenőrzi, hogy ki tud áthaladni rajta. Folytatódnak a tárgyalások arról, hogy külföldi állampolgárok az átkelőn keresztül hagyják el Gázát, Egyiptom jelenleg ezt megtagadja mindaddig, amíg Izrael meg nem engedi az oldalán nagyjából egy napja váró segélyszállító teherautó-konvoj belépését Gázába.

Amikor a határ kinyílik, valószínűleg csak rövid ideig lesz átjárható, ezért az USA és a britek is arra szólították fel állampolgáraikat, hogy lehetőleg menjenek oda, hogy időben át tudjanak kelni a rövid ideig nyitott határon.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.