BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikára hosszú távon számíthat Ukrajna – közölte a hadügyminiszter

Lloyd Austin amerikai hadügyminiszter váratlanul Kijevbe érkezett, ahol biztosította Ukrajnát az USA hosszú távú támogatásáról.

Váratlanul Kijevbe látogatott hétfőn Lloyd Austin amerikai hadügyminiszter, hogy hangsúlyozza az Egyesült Államok támogatását Ukrajna számára. Az amerikai politikus Volodimir Zelenszkijjel találkozva leszögezte, hogy Amerika hosszú távon is Kijev mellett áll. Mint mondta, ami Ukrajnában történik, nemcsak az ukránoknak számít, hanem az egész világnak és az Egyesült Államoknak is.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky and US Defense Secretary Lloyd Austin shake hands during a meeting in Kiev on October 19, 2021. (Photo by Handout / UKRAINE PRESIDENCY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukraine Presidency / handout " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

A Pentagon vezető tisztviselői szerint Austin látogatása megerősíti Amerika elkötelezettségét Ukrajna mellett az Izaelben dúló háború ellenére is. Ugyanakkor a múlt héten a Pentagon helyettes szóvivője, Sabrina Singh elismerte, hogy 

újabb kongresszusi felhatalmazás hiányában kénytelenek voltak csökkenteni az ukránoknak küldött biztonsági támogatásokat.

Azonban bár az újabb, ukránoknak szánt finanszírozás fogytán van, számos, már elfogadott képesség és eszköz csak a következő hónapokban és 2024-ben érkezik meg a frontra – írja a CNN.

Kijevi látogatása során Austin találkozott mintegy 25, a kijevi nagykövetségen szolgálatot teljesítő, a hadügyminisztérium kötelékébe tartozó amerikaival is, akiknek köszönetet mondott munkájukért, és akiket biztosított arról, hogy a munkájuk számít.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.