BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 628. napja – Télen ismét az ukrán infrastruktúra került az orosz célkeresztbe

Ukrainian army personnel healthcare professionals at Avdiivka front
Összefoglaló:

Az infrastruktúra elleni orosz támadások újabb hullámára figyelmeztetett vasárnap este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerint a keleti fronton is újabb orosz offenzíva várható.

Zelenszkij késő esti videóüzenete azután érkezett, hogy mintegy hét hét után ismét Kijevet rakétázták az oroszok. Az ukrán államfő szerint ezért 

most a védelemre és az ukrán haderő képességeinek fejlesztésére kell fókuszálni 

és készen kell állni arra, hogy egyre több drón és rakétacsapás célozza az infrastruktúrát, hasonlóan a tavalyi télhez, amikor az orosz hadsereg előszeretettel célozta az erőműveket és az energetikai infrastruktúra más fontos elemeit.

Ukrainian army personnel healthcare professionals at Avdiivka front
Fotó: Anadolu via AFP

German Galuscsenko ukrán energiaminiszter szombaton arról beszélt, hogy elegendő erőforrás áll rendelkezésre a tél átvészelésére, de a kérdés az, hogy a jövőbeli támadások hogyan befolyásolják a készleteket. Szerdán ukrán tisztviselők arról számoltak be, hogy az elmúlt hetekben 60 támadás érte az ország infrastruktúráját, ami arra utal, hogy az oroszok már meg is kezdték ezen támadások legújabb hullámát – írja a Reuters.

Az ukrán elnök beszédében méltatta az Avgyijivkát védő hősöket, akik október közepe óta verik vissza az orosz támadásokat a térségben. Olekszandr Stupun katonai szóvivő szerint ugyan az elmúlt 24 órában enyhültek a gyalogsági támadások, de a légicsapások mennyisége megnőtt. Az ukrán szárazföldi csapatokat vezető Olekszandr Szirszkij a Telegramon arról írt, hogy az oroszok újabban ismét Bahmut környékén voltak aktívak, ahol a település környéki falvakat szeretnék visszafoglalni az ukránoktól.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.