BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 69. napja – az izraeli polgárok szerint nem szabad leállni, míg létezik a Hamász

Israeli Airstrike Aftermath in Khan Younes Dec 07
Összefoglaló:

Az izraeli állampolgárok szerdán azt mondták, hogy a hadseregnek nem szabad visszalépnie a Hamasz leverésére irányuló támadástól, annak ellenére sem, hogy az ENSZ-közgyűlés tűzszünetre szólított fel, valamint egyre több izraeli katona és civil palesztin hal meg – írta a Reuters.

Israeli Airstrike Aftermath in Khan Younes Dec 07
Fotó: Middle East Images via AFP

Az izraeli hadsereg a két hónapja tartó gázai háború egyik leghalálosabb napját szenvedte el kedden, amikor 10 katona között egy ezredes is életét vesztette, így az áldozatok száma 115-re nőtt, ami majdnem kétszerese a kilenc évvel ezelőtti, parti enklávéban történt összecsapások áldozatainak.

Eddig több mint 18 500 palesztin vesztette életét az izraeli hadsereg légi és szárazföldi támadásában,

Joe Biden amerikai elnök szerint a gázai civilek „válogatás nélküli” bombázása Izrael nemzetközi támogatásába kerül.

Az elmúlt hetekben végzett közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a növekvő emberáldozatok ellenére elsöprő támogatást élvez a háború.

Hat izraeli, akik szerdán nyilatkoztak a Reutersnek, azt mondta, hogy most nincs itt az ideje a visszavonulásnak, függetlenül a globális rokonszenv keddi ENSZ-határozatban tükröződő elhalványulásától.

Szintén a háborúval kapcsolatos hír, hogy az amerikai kormány leállította több mint 20 ezer amerikai gyártmányú puska eladását Izraelnek, miután aggodalmát fejezte ki a szélsőséges telepesek erőszakos viselkedésével kapcsolatban – jelentette az Axios amerikai hírportál. Izrael fegyvereket kért a Gázához, Libanonhoz és Szíriához közel élő polgárőregységeinek.

A Biden-kormányzat aggodalmát fejezte ki a rendőrséget felügyelő jobboldali politikus, Itamar Ben Gvir megjegyzései miatt, aki kijelentette, hogy átadja a fegyvereket a szélsőséges telepeseknek Ciszjordániában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.