BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változik a vonatok és a buszok menetrendje

A MÁV az ünnepi időszakban többi kocsival indítja a frekventáltabb intercityjáratait.

Megváltozott menetrenddel járnak karácsonykor, az év végén és újévkor a közlekedési társaságok járatai a Mávinform szerdai tájékoztatása szerint. Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, december 22. és január 2. között a kihasználtabb reggeli és délutáni intercityvonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek, illetve a közlemény szerint 

lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja.

A helyjegyeladások alapján az Elvirán már figyelhető a vonatok ülőhelyfoglaltsága, és hangsúlyozták, hogy a menetjegyeket érdemes is minél előbb megváltani a pénztárakban, az automatákban vagy online az Elvirán vagy a MÁV alkalmazásában.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

December 24-én és 25-én az ünnepnapi, december 26-án a vasárnapi, december 31-én az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Változik a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is, 

így csütörtökön munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 22-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 23-án szabadnapon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. December 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. December 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes a tájékoztatás szerint.

December 27–29. között a buszok a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek, míg szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben. December 30-án szabadnapi, december 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

A jövő évi kezdetén, január 2. és 5. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy december 24-én és 31-én 16 óra után az autóbuszjáratok többsége, illetve karácsonykor és a két ünnep között számos járat nem közlekedik. Mivel az áruházak és bevásárlóközpontok december 25-én, 26-án és január 1-jén zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek ebben az időszakban.

A HÉV december 22-én a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekedik, míg december 24-én napközben a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint jár. A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán szenteste 16 óra után is járnak a szerelvények – a megszokottnál ritkábban – egészen a késő esti üzemzárásig.

Valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes december 25-én és 26-án, majd a vonatok december 27-től 29-ig az év végi munkanapokon érvényes menetrend szerint járnak. A december 31-ről január 1-jére virradó éjszakán valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai közlekedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.