Idén is lesz CPAC Hungary, mégpedig áprilisban – jelentette be Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója pénteken a Facebookon megosztott videóüzenetében.

A főigazgató felidézte a magyar jobboldal 2022-es átütő sikerét, amelyet szerinte az Isten, a  haza, a család és a béke melletti kiállás ereményezett. „Az első európai CPAC, a CPAC Hungary miatt pedig a globalista baloldal a megszokottnál is hangosabban óbégatott, a világ konzervatívjai viszont velünk együtt ünnepeltek, és volt is mit” – emlékeztetett az első magyarországi CPAC-re.

HZ1_7039
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Az előttünk álló időszakra utalva pedig elmondta, hogy idén sorsfordító választások lesznek Európában és az Egyesült Államokban is; soha nem látott veszélyekkel nézünk szembe.

Szánthó Miklós szerint a globalista progresszió mára olyan szektává torzult, amely alapjaiban akarja megrengetni civilizációinkat: migrációt és genderőrületet zúdít ránk, miközben hallani sem akar nemzetről, szuverenitásról, gyermekvédelemről vagy éppen a békéről. Azonban a főigazgató szerint 2024 a mi évünk lesz.

A budapesti CPAC-ről szólva hangsúlyozta, hogy azon az egész Európából, sőt a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel 

sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát: woke-talanítunk, aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is!

A konzervatív gyűlést április 25-én és 26-án tartják meg, a rendezvény főszónokának pedig Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.