Közélet

Szeszélyes április: hózápor is előfordulhat Magyarországon – mutatjuk, hol

Csütörtökön keleten továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan előfordulhat eső, zápor. Péntek hajnalban a Zempléni-hegységben hózápor is előfordulhat, de hétfőn is havazhat a hegyekben.

Csütörtökön keleten továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan előfordulhat eső, zápor. A Dunántúlon már többórás napsütés lehet, és napközben keleten is csökken a felhőzet. Az északnyugati szél azonban viharossá fokozódhat, és maximum 14 fokot mérhetünk napközben a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. 

LB_20230819_ESŐ_0010
Szeszélyes április: napsütésre, esőre, hózáporra számíthatunk a napokban / Fotó: Ladóczki Balázs/Mediaworks

Péntek

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Eleinte északkeleten, délután északnyugaton alakulnak ki záporok. 

Hajnalban a Zempléni-hegységben hózápor is előfordulhat.

Élénk lesz az északnyugati szél. Hideg lesz a reggel, gyenge fagyra is számítani lehet. 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Szombat

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő zápor. Élénk marad az északnyugati szél. 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Dél felől beborul az ég és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Többfelé lesz erős az északi, északkeleti szél. Mindössze 9–15 fok valószínű délután.

Hétfő

Az erősen felhős, vagy borult égből többfelé várható eső, zápor. A hegyekben havas eső, akár hó is eshet. 5 és 14 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Átmenetileg gyengül a légmozgás.

Kedd

A párás reggel után változóan felhős idő várható, elszórtan záporokkal. Az északkeleti szél megélénkül. 10–15 fok valószínű délután.

A portál orvosmeteorológia előrejelzése szerint 

számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket, a frontérzékenyek tehát javulást tapasztalhatnak.

Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Időjáráselőrejelzés időjárás-előrejelzés áprilisi havazás
Kapcsolódó cikkek