BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos csapdákkal teli kórházban vesztette életét több izraeli katona

A katonák rakétákkal tüzelő terroristákat üldöztek a kórházban, amikor egy csapdákkal teli alagútra bukkantak. Több izraeli katona is áldozatául esett a csapdák miatt berobbanó alagútnak.

Újabb izraeli katonák haltak meg a Hamász által hátrahagyott épületekben, ráadásul egy kórházban. A Hamász terroristái csapdákat hagytak hátra egy gázai klinika alatt húzódó alagútban, több izraeli katona ezeknek esett áldozatául – közölte a hadsereg. 

izraeli katona, Rafah, Gáza, Izrael
Csapdákkal teli kórházban halt meg több izraeli katona / Fotó: X / @idfonline

Az IDF közlése szerint katonáit támadás érte egy rafahi UNRWA-iskolából, ahonnan páncéltörő rakétákkal vették őket tűz alá, ezért ellentámadást indítottak az iskola, valamint a szomszédos mecset és kórház ellen – írja a The Times of Israel. 

A kórház átkutatása során találtak rá a csapdákkal teli alagútra, amely fel is robbant, megölve három izraeli katonát.

Az épület átkutatását a Nahal-dandár 50. zászlóalja végezte. Az IDF szerint a csapatok több fegyverutánpótlást találtak az időközben feltárt többi alagútban, valamint a szomszédos iskola tantermeiben.

Cahi Hanegbi izraeli nemzetbiztonsági tanácsadó szerint a Hamász ellen indított háború a Gázai övezetben még legalább hét hónapig tart. Hanegbi szerint a hadsereg már a haditervek kabinet elé terjesztésekor elmondta, hogy a háború hosszú lesz, és 2024-et a harcok éveként határozta meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.