BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli hadsereg betört Gázavárosba és Hán Júniszba

A gázai harcokkal páhuzamosan egy izraeli drón Libanon déli részén egy gépkocsit vett célba, amelyben egy Hezbollahnak dolgozó ügynök vesztette életét.

Izraeli katonai járművek törtek be Hán Júniszba és a Gázaváros keleti részén fekvő Sujajea negyedbe. Az al-Dzsazíra szerint az izraeli hadsereg a Hán Júnisztól keletre fekvő Abaszan al-Jadidah és az-Zanna település felé nyomul. A szárazföldi támadás előtt tüzérséggel és drónokkal támadták a településeket, emiatt több száz lakos kényszerült lakóhelyét elhagyni.

Israeli attacks on Gaza continue
Fotó: AFP

A gázai harcokkal páhuzamosan egy izraeli drón Libanon déli részén egy gépkocsit vett célba, amelyben egy Hezbollahnak dolgozó ügynök vesztette életét. A hírt libanoni források is megerősítettek, azonban a férfi nevét és korát nem hozták nyilvánosságra. A harcokra a küszöbön álló tűzszünet előtt került sor.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, magas rangú amerikai tisztségviselők szerint Izrael hat hétre leállíthatja a gázai hadműveleteket a következő napokban, ugyanis Tel-Aviv és a Hamász előtt van egy tűzszüneti javaslat, amely lehetőséget ad a harcok felfüggesztésére Gázában. Az amerikai optimizmus azonban korainak tűnik, hiszen a megállapodást több izraeli politikus is élesen kritizálta.

Izraeli fordulat: közel az új tűzszünet, folytatódnak a tárgyalások a fogolycseréről

Megkezdődtek Egyiptomban a tárgyalások a Gázai övezeti háborút érintő újabb izraeli–amerikai fogolycsere- és tűzszüneti javaslatról – jelentették be hivatalosan hétfőn Jeruzsálemben. Vasárnap este ülést tartott az izraeli hadikabinet, és megvitatta a javaslatot, amelynek része a Gázai övezet és Egyiptom határán fekvő rafahi átkelő újbóli megnyitása is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.