BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 843. napja – A német kancellár tárgyalni sem akar a békéről Putyinnal

Conclusion of G7 Summit
Összefoglaló:

Komolytalannak nevezte az orosz elnök békejavaslatát az orosz-ukrán háború lezárásól a német kancellár a ZDF televíziónak adott interjúban.
 

Conclusion of G7 Summit
Scholz szerint Putyin szavai csak arra irányultak, hogy eltereljék a figyelmet a konferenciáról. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

 

Mindenki tudja, hogy Vlagyimir Putyin ezt a javaslatot nem gondolta komolyan, hanem a svájci békekonferenciához van köze. A G7-vezetők nem is vitatták meg - mondta Olaf Scholz.
 

A kancellár szerint Putyin javaslatai - miszerint Ukrajna adja fel az Oroszország által elfoglalt négy tartományt, hagyja abba a harcokat és mondjon le a NATO-tagságról - csak arra irányultak, hogy eltereljék a figyelmet a konferenciáról.


Scholz nem sokkal azelőtt nyilatkozott, hogy Svájcba utazott, ahol szombaton kezdődik az Ukrajna-konferencia.


Zelenszkij szerint Putyin béketerve ultimátum 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölt békejavaslata ultimátum, ami arról szól, hogy az ő feltételei szerint fejezzék be a háborút, és ez semmiben sem különbözik a korábbi orosz üzenetektől 

– jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Olaszországban, az olasz SkyTG24 hírcsatornának nyilatkozva, amelyet az Interfax-Ukrajina hírügynökség idézett.
Putyin pénteken ismertette az orosz békefeltételeket, kijelentve, hogy Oroszország tűzszünetet hirdet és tárgyalásokat kezd Ukrajna elleni háborújának befejezéséről, ha Kijev beleegyezik NATO-csatlakozási ambícióinak feladásába, és átadja Oroszországnak teljes egészében azt a négy megyéjét, amelyre Moszkva igényt tart.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.