BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Dramatic,Portrait,Of,A,Little,Homeless,Boy,,Dirty,Hand,,Poverty,

Drogkartellek Európában: megkínozzák és megerőszakolják a gyerekeket

Nyugat-Európa-szerte afrikai gyerekeket használnak a kábítószer-kereskedelemben. A felnőtt kísérő nélkül Európába hozott kiskorúaknak a drogkartellek kokainját kell árulniuk, és ha nem teljesítik az elvárást, megkínozzák, megerőszakolják őket.

Az Európai Unió hatóságai figyelmeztetnek az afrikai gyermekek ipari méretű kizsákmányolására Nyugat-Európában, főként Párizsban és Brüsszelben. A drogkartellek olyan gyermekeket használnak és tartanak megfélemlítésben, akiket szüleiktől elszakítva, direkt az üzletük fellendítésére szállítottak hozzájuk.

Dramatic,Portrait,Of,A,Little,Homeless,Boy,,Dirty,Hand,,Poverty,
Nyugat-Európa-szerte egyre jellemzőbb, hogy a felnőtt kísérő nélkül érkezett migráns gyerekek a drogkartellek áldozatául esnek.
Nyugat-Európa-szerte egyre jellemzőbb, hogy a felnőtt kísérő nélkül érkezett migráns gyerekek a drogkartellek áldozatául esnek / Fotó: Shutterstock

Európa-szerte felnőtt kísérő nélkül érkezett, bevándorló gyermekek százait kényszerítik arra, hogy kokainkartelleknek dolgozzanak. A gyermekvédelmi ügynökségek szerint

a drogkartellek brutális eszközökkel ellenőrzik a kicsiket, kínozzák és megerőszakolják őket, ha nem adnak el elegendő kábítószert.

London lehet a következő piac, ahol a kokainbandák megvetnék a lábukat a The Guardian értesülése szerint. A rendőrség a közelmúltban több olyan megkínzott marokkói és algériai gyereket talált, akikről úgy gondolja, hogy a kábítószer-kereskedők szállítottak az országba. A brit lap úgy tudja, hogy a hatósági adatok szerint 2022-ben csaknem 16 ezer gyermek érkezett Európába kísérő nélkül, akik közül sokan eltűntek.

A szervezett bűnözői csoportok célja, hogy évi 10 milliárd angol fontra növeljék az európai kokainpiacot.

A kizsákmányolás mértékét mutatja, hogy az Európai Unió, az ENSZ és az Egyesült Királyság rendvédelmi hatóságai találkozót tartottak az afrikai gyermekek kábítószer-kereskedelmi kizsákmányolása és emberkereskedelme ügyében.

A szervezett bűnözés és embercsempészet elleni uniós rendőrség szerint „Svédország, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Franciaország számos konkrét esetet mutatott be észak-afrikai kiskorúak százainak kizsákmányolásáról, akiket kábítószer-kereskedelmi hálózatok toboroztak kábítószerek értékesítésére”.

A belga szövetségi rendőrség szerint 

a gyerekek elsődleges kizsákmányolója a marokkói Mocro Maffia.

A szervezethez tartoznak Európa legnagyobb kokaincsempész-kartelljei, amelyek közvetlenül együttműködnek dél-amerikai termelőkkel. A csoport vélhetően a belgiumi antwerpeni kikötőben tevékenykedik, amely a kokain fő behozatali pontja. A Mocro Maffia köztudottan brutális, már megfenyegette a belga igazságügyi minisztert és a holland koronahercegnőt is.

Nincs elég rendőr, kábítószeres bandák tartják rettegésben Brüsszelt

A brüsszeli rendőrfőnök szerint több mint kétszáz rendőr hiányzik a belga fővárosból. Egyre többször csapnak össze kábítószeres bandák az utcákon.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.