BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hárommilliárd forint fölé csúszott a lottónyeremény

Közel három és fél hónapja halmozódik az ötös lottó főnyereménye, a szerencsevadászok ezen a héten már 3,03 milliárd forintért szállhatnak versenybe. A 3 milliárdos határnak az átlépése elég ritka, az ötös lottó elmúlt 67 éves játéktörténelmében ez csupán a 14. alkalom.

Bár idén már kétszer, a 8. és a 9. héten is elvitték a jackpotot, az azóta eltelt 15 hétben nem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón – közölte a Szerencsejáték Zrt. Mint írták, a megnyerhető összeg tovább halmozódik, a tét most szombaton már 3,03 milliárd forint.

otoslotto-01-aj
lottó
nyeremény
játék
szerencsejáték
Minél nagyobb a nyeremény, annál többen játszanak / Fotó: Ádám János / Észak-Magyarország

A tapasztalatok szerint a halmozódás növekedésével párhuzamosan emelkedik a játékoskedv is. Ilyenkor már nemcsak a rendszeresen lottózók, hanem új szerencsevadászok is szívesen ikszelnek a nagy nyeremény reményében. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a játékosok körében a 13-as, a 7-es, a 21-es és a 3-as szám a legnépszerűbb. Ezek közül a 13-ast egymás után már háromszor is kihúzták a mostani halmozódási időszak alatt, emellett a 38-as szám is jó választásnak bizonyult, hiszen már négyszer került ki a sorsológömbből ebben a ciklusban. 

A játékoskártyával megjátszott szelvényeken elért nyereményeket a 80. napot követően 599 999 forintig automatikusan kiutalják, ha a játékos megadta az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot.

A kedvenc számok megjátszhatók a Szerencsejáték Zrt. megújult Okoslottó alkalmazásában is. Az applikációban lehetőség van a kedvenc számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig akár véletlenszerűen generált számokat is megjátszhatnak a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy minden nyeremény esetén üzenetet küld a felhasználónak.

A nyeremény halmozódására 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között osztják fel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.