BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael brutális felvételt tett közzé egy Hamász-parancsnok likvidálásáról – videó

A megölt terrorista részt vett az október 7-i támadásban. Izrael a támadást csak azután hajtotta végre, hogy biztosították a térséget, és egy civil sem sérült meg a csapásban.

Az izraeli hadsereg (IDF) megdöbbentő videón mutatta be, hogyan likvidálták a Hamász egyik mesterlövészét, aki a Nukhba erők parancsnoka volt, és részt vett a terrorszervezet október 7-i támadásában. Az izraeli légierő (IAF) precíz és célzott csapást mért a Hamász terrorista Ahmed Hassan Salame Alsauarkára az észak-gázai Beit Hanoun térségében. A terrorista semlegesítéséről készült videót az IDF X-oldalán osztotta meg.

Izrael, Hamász
Brutális felvételt közölt Izrael egy Hamász-parancsnok semlegesítéséről / Fotó: @IDF

Alsauarka a Nukhba Forces osztagparancsnoka volt, aki beszivárgott Dél-Izrael közösségeibe, és támadásokat hajtott végre az október 7-i támadás során. 

Alsauarka mesterlövész csapásokat vezetett és irányított Beit Hanun térségében, 

és részt vett a Hamász több IDF elleni támadásában is. A hadsereg a csapást megelőzően számos lépést tett, hogy csökkentsék a civileket ért károkat, ennek eredményeként civilek nem sérültek meg a támadásban. 

Miközben az IDF Gázában a Hamásszal küzd, addig a Libanonnal közös határon a Hezbollah jelenti a fenyegetést. Az IDF parancsnokságának vezetője, Ori Gordin vezérőrnagy és a műveleti igazgatóság vezetője, Oded Basiuk vezérőrnagy kedden jóváhagyta a libanoni harci terveket – közölte a hadsereg. Az IDF közleménye szerint a tábornokok ülést tartottak, amelyen jóváhagyták a libanoni offenzíva hadműveleti terveit.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.