BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rakétazápor zúdult Izraelre Libanon felől

Új front nyílhat az izraeli háborúban, miután megbomlott az izraeli egységkormány.

Legalább száz rakétát lőttek ki Izrael északi részére Libanon irányából – közölte szerdán az izraeli hadsereg. Ez volt a háború kezdete óta a Hezbollah legnagyobb támadása, ám sérültekről nem érkezett jelentés.

The Aftermath of Hamas Attack On kibbutz Kfar Aza, izraeli háború
Ez a felvétel még az izraeli háború kezdetén készült, a Hezbollah szerencsére nem okozott ekkora pusztítást / Fotó: AFP

A háború kezdete óta először került a rakéták célkeresztjébe Tiberias városa – írja a The Times of Israel. A támadás feltehetően arra válasz, hogy a múlt éjjel egy légicsapás megölte a Hezbollah egyik felső vezetőjét. Többfelé tűz ütött ki a lövedékek nyomában, melyeknek csak a lakott területekre irányzott részét fogta el a Vaskupola légvédelmi rendszer.

Noha az izraeli–libanoni határon rendszeresek a tűzharcok, mindeddig sikerült elkerülni a teljes körű háborút a két fél között, ám kérdéses, hogy miután Beni Ganc távozott az izraeli egységkormányból, tartható marad-e ez az állapot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.