BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorsdöntő tárgyalás vár Orbán Viktorra Bécsben

Orbán Viktor az osztrák fővárosban tárgyal vasárnap európai jobboldali pártvezetőkkel. Franciaországban pedig előrehozott választást tartanak.

Vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk 

− ismételte meg Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szombati szavait.

PM Giorgia Meloni hosts Hungary PM Viktor Orban
Vinci Airports
budapesti repülőtér
Orbán Viktor
új terminál
Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Fotó: AFP

Vasárnap Bécsben tárgyal a magyar kormányfő, és Franciaországban megkezdődik az előrehozott kétfordulós nemzetgyűlési választás első fordulója, így már érthető, hogy miért írta a miniszterelnök, hogy érdemes Párizsra és Bécsre is figyelni. A jobboldali erők első kísérletét az európaiak választói akaratának érvényesítésére visszaverték – így fogalmazott korábban a miniszterelnök, és azt is jelezte: a héten megtörtént az újratervezés. A kormányfő a Magyar Nemzet szombati számában azt írta, hogy

az Európai Unió 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt.

Hozzátette, hogy a választás után meg is bukott azonnal a baloldali francia és a belga kormány, és „Berlinben is rezeg a léc”.

A miniszterelnök kiemelte: a jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának. Az első kísérletüket visszaverték, de ezen a héten megtörtént az újratervezés – írta, jelezve, a paktum ellenére folytatni fogják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését.

A jobboldali pártoknak szerinte erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk, majd ki kell építeniük az e képviselőcsoportok közötti együttműködést.

Felidézte, hogy Amerikában is nagy lépést tettek a változás felé. Feltehetően arra utalt, hogy a csütörtöki amerikai elnökjelölti vitát követően a Joe Biden  jelenlegi amerikai elnök újrázásába vetett bizalom megtört

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.