BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb izraeli katona vesztette életét Gázában

Az izraeli hadsereg több vezetője szerint is végükhöz közelednek a hadműveletek a Hamász ellen.

Életét vesztette egy izraeli katona a Gázai övezet déli részén csütörtök reggel, így az izraeli hadsereg (IDF) áldozatainak a száma 316-ra nőtt a gázai hadműveletek során – jelentette be pénteken a hadsereg.

Israel-Hamas War 2023: Funerals, katona, háború,
Az izraeli hadsereg sem úszta meg veszteségek nélkül / Fotó: Nir Alon / ZUMA Press / Northfoto

A 19 éves Eval Shynes őrmester Rafahban, egy mesterlövész áldozatává vált. A Gázai övezet déli városában, a Hamász egyik utolsó fellegvárában május óta folynak a harcok – emlékeztet a Times of Israel.

Az izraeli katonák szerint közel a győzelem

Az egyik, a Rafah elleni műveletekben részt vevő dandár parancsnoka a lapnak azt is elárulta, hogy 

a hadműveletet a hadsereg egy hónapon belül lezárhatja a határvárosban. 

Azonban az IDF további akciókat hajthat végre ezt követően is szerte Gázában, hogy megakadályozza a Hamászt erői újbóli összegyűjtésében. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök korábban azt ígérte, hogy Izrael a harcok után is fenntartja a biztonsági ellenőrzést az övezet felett.

Hétfőn az IDF kabinetfőnöke, csütörtökön pedig az izraeli légierő vezetője ígért közeli győzelmet a Hamász felett. Izraeli tisztviselők szerint a hadsereg a Hamász szinte minden egységét megsemmisítette, már csak négy zászlóalja maradt az iszlamista szervezetnek, melyből kettő Rafahban, kettő pedig a Gázai övezet középső részein lehet. A szervezet több vezetője, például Jahva Szinvar vagy Mohammed Deif azonban továbbra is szabadon van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.