BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb késes támadás Németországban: az AfD politikusát sebesítették meg – videó

Késsel támadtak meg egy AfD-s jelöltet. A politikus könnyebb sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják.

Baden-Württemberg városában késsel támadták meg az AfD helyi képviselőjelöltjét kedden, késő este. A férfi megsérült, az elkövetőt még aznap este elfogták – írta meg a Bild

After the knife attack in Mannheim
Fotó: AFP

A jobboldali párt közlése szerint a támadás nem sokkal este 11 óra előtt történt a piactértől nem messze. 

A politikus tetten ért egy férfit, aki a párt választási plakátját tépte le, amikor a képviselőjelölt kérdőre vonta a férfit, az késsel támadt rá. Az AfD szóvivője szerint a támadó szélsőbaloldali aktivista volt.

Az AfD politikusa továbbra is kórházban van, de a párt közleménye szerint az áldozatot megvágták – áll a közleményben. „Megdöbbentünk és elkeseredettek vagyunk” – mondta Markus Frohnmaier, a párt elnöke. 

Korábban beszámoltunk arról is, hogy több embert, köztük iszlámellenes radikális jobboldali aktivistákat késelt meg egy támadó a dél-németországi Mannheim városában múlt pénteken. A támadót a helyszínen lelőtték a rendőrök. Márciusban Svájcban történt antiszemita késeléses támadás, míg tavaly Németországban áprilisban egy duisburgi edzőteremben, májusban pedig egy berlini iskolában is történt késes támadás. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.