BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 272. napja – újabb Hezbollah-főtisztet lőttek ki az izraeliek, rakétazápor volt rá a válasz

null
Összefoglaló:

Megölte a Hezbollah egyik fontos parancsnokát, Mohamed Nasszert szerdán egy izraeli légicsapás, amire válaszul a szervezet rakétazáport zúdított a zsidó államra.

Izrael, libanon
Fokozódik a feszültség Izrael és Libanon határán is / Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg szerint a likvidált Hezbollah vezető a szervezet azon egységét vezette, mely a Libanonból Izraelre kilőtt rakétákért felelős. A parancsnokot a libanoni Türosz városához közel lőtték ki és a Reuters információi szerint ő volt a konfliktus során megölt egyik legmagasabb rangú vezető.

Új frontot nyithat Izrael

A gázai háború a libanoni határon is felborzolta a kedélyeket és azóta rendszeresek a tűzharcok Izrael és az Irán támogatását élvező Hezbollah között, de a konfliktus egyelőre nem szélesedett ki teljes körű háborúvá. Az Egyesült Államok mindeközben igyekszik diplomáciai erőfeszítésekkel csillapítani a feszültséget. Azonban Joav Gallant izraeli hadügyminiszter szerint 

minden nap nagyon keményen ütik a Hezbollahot és készek bármilyen műveltre a csoport ellen. 

A Hezbollah pedig az ellenségeskedés befejezését a gázai harcok leállításához kötötte.

A szervezet által kivégzésnek nevezett izraeli akcióra válaszul a Hezbollah legalább két támadást jelentett be, több mint 100 rakéta felhasználásával izraeli katonai célpontok ellen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.