BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

George Clooney: Joe, lépj vissza és mentsd meg a hazát!

A Vészhelyzet és az Ocean’s Thirteen sztárja szerint veszett fejsze nyele a demokratáknak, ha Joe Biden száll ringbe Donald Trumppal az amerikai elnökségért. George Clooney szerint Biden sok csatát megnyert és megmentette Amerikát 2020-ban, de most ezt úgy tudja megtenni, ha visszalép az elnökjelöltségtől.

George Clooney amerikai színész az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident a The New York Times című napilapban szerdán megjelent vendégcikkében. Az amerikai sztár úgy látja ugyanis, hogy idős kora miatt a demokrata politikus nem fog nyerni Donald Trumppal szemben a novemberi elnökválasztáson. 

George Clooney amerikai színész az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident.
George Clooney amerikai színész az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident / Fotó: AFP

Clooney a cikkben hangsúlyozta, hogy egész életében a Demokrata Párt támogatója volt, és szenátorként, alelnökként és elnökként is kedvelte Bident, aki nagyon sok csatát megnyert az utóbbi négy évben. Ugyanakkor a két leendő elnökjelölt június végi televíziós vitája után szerinte világossá vált: az idővel folytatott küzdelmet Joe Biden nem fogja tudni megnyerni.

A Vészhelyzet és az Ocean's Thirteen sztárja kiemelte, hogy 

számos szenátorral, kongresszusi taggal és kormányzóval egyeztetett az ügyről, és a magánbeszélgetések szintjén mindenki ezen a véleményen van, függetlenül attól, hogy ki mit mond a nyilvánosság előtt.

„Homokba dughatjuk a fejünket, és imádkozhatunk a csodáért novemberben, vagy pedig kimondhatjuk az igazságot. (Biden elnök) talán fáradt volt, talán épp megfázással küzdött a vitán, de a Demokrata Párt vezetői nem tehetnek úgy, mintha 51 millió ember nem látta volna azt, amit láttunk.” A színész megjegyezte, hogy egy második Trump-ciklus lehetősége annyira megriasztotta a Demokrata Párt szavazóit, hogy inkább figyelmen kívül hagytak minden intő jelet.

Mi, demokrata pártiak eljutottunk oda, hogy visszatartjuk a lélegzetünket vagy inkább letekerjük a hangerőt, amikor az általunk nagyra becsült elnökünk épp lesétál az Air Force One lépcsőjén, vagy visszamegy a mikrofonhoz, hogy válaszoljon egy előre nem egyeztett kérdésre

 – írta George Clooney, aki szerint a párt vezető tisztségviselőinek arra kellene kérnie az elnököt, hogy önként lépjen vissza a jelöltségtől.

„Joe Biden egy hős. Megmentette a demokráciát 2020-ban, és ezt újra meg kell tennie 2024-ben” – zárta cikkét a színész.

Már a NATO-szövetségesek is aggódnak Biden elmeállapota miatt

Az amerikai elnök a keddi NATO-csúcson nemcsak Ukrajna támogatását, hanem saját újraválasztását is be akarja biztosítani. A demokrata donorok után azonban már az Egyesült Államok katonai szövetségesei is attól tartanak, hogy Bidennek nincs helye a Fehér Házban.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.